Daar ga ik dan. Voor het eerst naar een winkelcentrum met mijn typemachine om sinterklaasrijmpjes te maken. Helemaal mijn ding, tegelijk erg spannend.

Stel dat er niemand komt. Stel dat ik voor het eerst totaal geen inspiratie heb. Stel dat ik de hele tijd typefouten maak. Die gedachten helpen niet om rustig te worden.

Onwennig richt ik mijn tafel in. Gelukkig zorgen de winkeliers voor een warm welkom en heb ik naast me twee vriendelijke dames van de inpakservice staan. Enigszins ongemakkelijk loop ik rond mijn tafel. Het voelt als podiumvrees.

Al snel komt de eerste klant 

Toch voelt het meteen heel vertrouwd zodra ik er zit. Al snel komt de eerste klant. Wat een bijzonder verhaal heeft deze mevrouw. Ik maak voor haar een rijm en ze is ontroerd. Ze is ontzettend blij dat ze dit heeft laten maken bij mij.

Een drukke middag volgt. Ten midden van winkelende mensen, belangstellenden voorbijgangers en verbaasde kinderen maak ik tientallen rijmpjes. Soms is het moeilijk om de concentratie erbij te houden met zoveel vragen tussendoor.

Alle rijmen zijn anders, de ene rijm is kort, de ander lang. De ene rijm is gevoelig en de andere lollig. Ontzettend veel leuke gesprekken, leuke anekdotes en bijzondere familiebanden komen voorbij.

Op gevoel maak ik de ene rijm wat pittiger en meer op het randje dan de ander. Allemaal zijn ze in de roos. Ik heb mensen vandaag hardop laten lachen. Wat een fantastisch gevoel. Dit is wat ik altijd al wilde doen.

Geen typefouten maken, meteen de juiste zin pakken.

Geen typefouten maken, meteen de juiste zin pakken. Het is een totaal andere manier van werken op een typemachine dan op een computer.

Natuurlijk heb ik al eerder iets soortgelijks gedaan bij de Speelgoedbank,  maar dit is toch anders.  In het openbaar direct moeten presteren. Ik heb het geflikt en met succes. Hopelijk is dit het begin van nog heel vaak PretLetteren.

Lieve groet,

Astrid

Categorie├źn: Blog

4 reacties

Monique van mil · december 2, 2018 op 11:10 am

Je hebt gisteren een rijm gemaakt voor onze moeder, echt hartverwarmend leuk. Dank je wel ze vond het ook leuk en t boek van Rien poortvliet. Door dat t slecht gaat met onze moeder kan ik zelf ineens ook niet meer dichten. Kun je ook een gedicht maken voor de schoonzus van mijn vriend? Alsnog bedankt!

  Astrid · december 2, 2018 op 11:39 am

  Beste Monique,

  Wat ontzettend leuk om te horen! Jouw reactie was ook mooi gisteren. Dat is waarom dit zo leuk is om te doen! Uiteraard maak ik graag nog een rijm voor je, we hebben per email even contact.

  Lieve groet, Astrid

Angela · december 2, 2018 op 8:40 pm

Dank je wel voor het maken van een gedicht, onze dochter vond het geweldig leuk dat je dit getypt had voor haar meester.

  Astrid · december 2, 2018 op 9:06 pm

  Heel graag gedaan. Was ook een leuk gedichtje voor een leuke meester begreep ik. Ik hoop dat hij het zelf ook leuk vindt, samen met de gitaarsurprise. Dank voor je reactie!
  Lieve groet, Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!