Afgedankt was ik. In een donker, stoffig hoekje op zolder stond ik bij mensen thuis. Sinds de komst van de computer waren ze mij totaal vergeten. Bij toeval werd ik laatst ontdekt door mijn oude eigenaar. Ik hoopte toen nog zo dat ik nieuw lint zou krijgen, want dat was wel uitgedroogd. Maar nee hoor, geen lint. Veel erger nog. Er werden foto’s gemaakt en ik ging op Marktplaats. Zo vernederend.

Achteraf ben ik er ontzettend blij mee. Want mijn nieuwe eigenaresse is gék op schrijfmachines. Ze schrijft en typt wat af. De eerste dag kreeg ik meteen een poetsbeurt en nieuw typelint. Ik mag nu gewoon beneden in de woonkamer staan. Omdat ik ook een eye-catcher ben of zoiets. Iets met vintage. Het zal wel. Ik sta er, daar gaat het om. Ze werkt graag met mij, ze straalt iedere keer als mijn belletje rinkelt aan het einde van de regel. Want al ben ik ouder dan 50 jaar, alles werkt nog. Behalve mijn rechterknop, die valt er soms af, maar we hebben afgesproken dat we het daar niet meer over hebben. Ze vindt ook dat ik zo lekker naar typemachine ruik. Dan zit de liefde wel diep, of niet? Daarom doe ik extra mijn best om zo strak mogelijk te typen.

Voordat je het weet type ik mijn mond voorbij

Wij hebben Grootse Plannen. Mijn eigenaresse en ik. Binnenkort horen jullie hier meer over. Ik moet nu stoppen met typen, want voordat je het weet type ik mijn mond weer eens voorbij. De plannen moeten nog even geheim blijven. Maar ik kan wel alvast verklappen dat we op pad gaan. Ik mag in mijn koffer mee om te gaan flexwerken, want dat is zó 2018. Ze was wel even bezorgd of ik dat wel aan zou kunnen, iedere keer een andere omgeving. Nou ja, dat heb ik meteen uit haar hoofd getypt. Wij, de oude schrijfmachines, zijn gemaakt voor flexwerken. Heb je weleens iemand met een laptop in de weer gezien? De stroomkabel is altijd te kort, de Wificode is altijd kwijt óf verkeerd en als eindelijk alles werkt moeten ze nog een printer installeren.

I rest my case.

Astrid & de baby-blauwe Vintage Remington, Augustus 2018

 

 

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!