Wauw! Wat een bijzondere dag was het vandaag. PretLetteren in de Speelgoedbank van Waalwijk. De Speelgoedbank is een stichting speciaal voor kinderen die in armoede leven. Deze kinderen mogen daar iedere maand speelgoed, een boekje en een knuffel uitzoeken.

De hele middag heb ik genoten van de bijzondere sfeer en de stralende kindersnoetjes. Wat een dankbaarheid. De vrijwilligers zijn allemaal enthousiast en ontzettend betrokken. Er moet hard gewerkt worden, dat is duidelijk. Het was vandaag een drukte van belang. Deze vrijwilligers verdienen allemaal een lintje, wat een inzet! Zonder deze mensen zou de Speelgoedbank niet bestaan.

Aan tafel vertelt een moeder dat haar kind het uitgekozen speelgoed voorlopig niet meer loslaat. De hele dag wordt het speeltje stevig vastgehouden en vanavond gaat het mee naar bed. Zo is het tot nu toe altijd gegaan vertelt ze. Even later komt haar kind inderdaad stralend en trots de koffieruimte ingelopen. Alle kinderen lopen trouwens stralend naar buiten. Zoveel blijdschap.

Het doel was vandaag om verhalen te schrijven. Dat is in ieder geval gelukt, zo leuk! De meeste kinderen willen de typemachine even aanraken en kijken hoe het werkt. Het belletje vinden ze geweldig. Het verhaal dat er meteen uit komt rollen, het bewegen van de toetsen, het geluid. Ze vinden het zo bijzonder. Eén jongen vindt het typen op deze manier zelfs rustgevend. Dat klopt ook, dat is precies de reden dat ik er zo graag mee werk.

Eén jongen vindt het typen op deze manier zelfs rustgevend.

Veel kinderen durven niet zo goed aan te schuiven in eerste instantie. Ze denken dat ze geen verhaal kunnen verzinnen. Daar hoeven ze niet bang voor te zijn merk ik al snel. Er worden zoveel leuke verhalen gemaakt. Over een geheim agent, een levende sneeuwpop, een zeemeermin en een geheimzinnige verdwijning. De kinderen verzinnen het ter plekke. Een meisje komt met een heel bijzonder verzoek. Ze wil graag iets voor haar juffrouw maken en heeft daarvoor een hele mooie reden. Wat kan deze moeder trots zijn op haar dochter. Een meisje in deze situatie die eerst aan een ander denkt. Wauw.

Wat krijg ik een energie van deze fijne mensen. Dank je wel lieve vrijwilligers en lieve kinderen, dat ik vandaag met jullie samen mocht werken. Ik zie nu al uit naar de volgende keer.

Lieve groet,

Astrid Pulles

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!